A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | V | Z |
  vissza


Sucralose

A sucralose egy alacsony kalóriatartalmú, cukorból készített édesítőszer. Előregyártott élelmiszerek és italok összetevőjeként világszerte használatos.A Sucralose-t cukorból nyerik egy védett, többlépcsős eljárás során, mely szelektíven helyettesít három hidrogén-oxigén csoportot három klór atommal a cukormolekulán. A szorosan kötött klór atomok nagyon stabil molekulaszerkezetet képeznek. A sucralose kiváló biztonságot nyújt. Több mint 100 tudományos kísérletet végeztek 20 éven át, annak érdekében, hogy kimutassák, hogy a sucralose-t biztonsággal lehet édesítőszerként alkalmazni. A tanulmányok adatait egymástól függetlenül bírálták nemzetközi szakemberek jónéhány különféle tudományágban, többek között a toxikológiában, az onkológiában, a teratológiában (fejlődési rendellenességek tana), az ideggyógyászatban, a hematológiában (vértan), a gyermekgyógyászatban és a táplálkozástudományban. Átfogó, magas tudományos színvonalú toxikológiai tanulmányok egyértelműen kijelentették, hogy a sucralose nem rákkeltő. A sucralose biztonságosságát ellenőrző szabályzó testületek között  van az amerikai FDA, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) valalmint Világegészségügyi Szervezete (WHO) élelmiszeradalékokat vizsgáló társult szakértő csoportja (JECFA); a kanadai Health Protection Branch of Health and Welfare Canada; az ausztrál és új-zélandi Food Standards Australia/New Zealand; az Európai Únió Élelmezésügyi Tudományos Bizottsága; és egy sereg más intézmény Dél-Amerikában és Ázsiában. A sucralose ma több mint 60 országban engedélyezett szer.

 



Sage

Sarsaparilla

Saw Palmetto

Schizandra

Selenium

Silicon

Silver

Skullcap

Slippery Elm

Sodium

Soy Lecithin

Spirulina extract

Spirulina kivonat

St. Johns Wort

Stevia

Sucralose

Szárcsagyökér

Szelén

Szilícium

Szója lecitin

Szőlőcukor

Szőlőmag

Sztívia

[x]